COVID-19. Spania speră la ”o nouă normalitate” la sfârșit de iunie

4 mai este data la care Spania anunță startul planului de ieșire din criza provocată de coronavirus, autoritățile sperând că, la finele lunii iunie, această țară va ajunge ”la o nouă normalitate.”

Planul de bătaie cuprinde 4 faze, care vor fi puse în practică pe regiuni, în funcție de cât de afectată a fost fiecare zonă în parte.

Fiecare fază va dura două săptămâni şi se va trece la o alta după ce se vor fi îndeplinit anumiţi factori. Totul se va întâmpla în funcție de regiune, de cât de afectată a fost acea zonă de coronavirus, dar și de modul în care va evolua situația epidemiologică. Toate provinciile vor pune în aplicare planul pe 4 mai, cu faza 0, mai puțin insulele Formentera, La Gomera, El Hierro şi La Graciosa. Aici, a fost un număr mic de îmbolnăviri de coronavirus, astfel că aceste regiuni vor intra direct în faza 1.

Dacă toate vor fi mers bine, Spania speră să ajungă la ”o nouă normalitate” la sfârșitul lunii iunie. Școlile se vor deschide însă în septembrie.

„Va fi o relaxare a măsurilor graduală, asimetrică, diferită în funcţie de teritorii, pentru că evoluţia epidemiei este diferită. Ea va fi coordonată, pentru că trebuie să lucrăm umăr la umăr cu diferitele administraţii”, a spus premierul spaniol Pedro Sánchez.

Spaniolii nu vor avea voie să circule între provincii sau insule până ce nu vor fi finalizate cele patru faze.

Spania este una dintre cele mai afectate țări, în pandemia de coronavirus. circa 23.800 de oameni au fost răpuși de noul virus, în acest stat, în timp ce numărul îmbolnăvirilor depășește 210.000 de cazuri.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea