Criza sanitară din România, în opinia specialiștilor: „Politicienii au alte preocupări”

Criza sanitară generată de noul coronavirus este dublată în România de una politică. Situația adâncește și mai mult problemele din sistemul medical, iar din această cauză controlul pandemiei este aproape imposibil.

Specialiștii atrag atenția că situația de acum din România este defavorabilă întregului sistem sanitar românesc.

Lupta politică într-o criză sanitară ar trebui scurtată cât mai mult. Să știți că reforma în sănătate nu se face nicăieri, nici pe Facebook, nici la televizor, pentru că acest tip de discuție publică șubrezește imaginea Ministerului Sănătății, a spitalelor și aduce în societate o ruptură și mai mare”, a declarat dr. Radu Țincu, în direct la Medika TV.

Mai mult decât atât, medicii atrag atenția și că autoritățile nu mai sunt implicate în susținerea campaniei de vaccinare.

„Vedeți pe cineva din zona de conducere a țării interesat de campania de vaccinare? Toți cei implicați au alte preocupări. Pandemia nu ține cont de neînțelegerile dintre politicieni. Sistemul sanitar nu mai face față, tocmai de aceea sunt mai multe decese. Sunt mulți pacienți care așteaptă în camerele de gardă. Sunt peste 2200 de pacienți care așteaptă să intre în ATI. Degeaba ne spune Guvernul că a crescut numărul de paturi dacă există peste 2000 de pacienți care așteaptă un loc la ATI”, a mai spus dr. Radu Țincu, pentru Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea