Cum afectează viața de cuplu disfuncțiile erectile. Medic: Uneori relația poate avea de suferit

Disfuncțiile erectile reprezintă o problemă fiziologică și psihologică pentru cei care se confruntă cu ea. Nu puține au fost cauzele când relațiile de durată s-au destrămat din această cauză. Totuși partenerii trebuie să fie empatici unul cu celălalt și să găsească împreună soluții pentru a depăși disensiunile.

„Pacientul observă că are o problemă, ar fi bine să discute cu partenera să poată să își exprima problema și frica pe care o are față de această problemă, mai ales că erecția în momentul actual, în tradiția populară, este echivalentă cu a fi bărbat. Nu există erecție, bărbatul nu se mai simte puternic” susține dr. Liviu Chiperi, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.

Discuțiile legate de această problemă medicală sunt foarte greu de gestionat, iar partenerii trebuie să dea dovadă de voință pentru a depăși orice obstacol care apare în relația lor.

„Cei doi parteneri ar trebui să discute deschis, să spună ce nu li se mai pare ca fiind în regulă și să hotărască ce este de făcut. Schimbă ceva în relație sau trebuie să ajungă la doctor. Începerea discuției de către parteneră este echivalentă cu mersul pe un teren minat. Poate să fie o discuție foarte constructivă și totuși pacientul tinde să nu caute soluții și va ajunge să adune frustrări pe care le va expune în relația sa” mai spune dr. Liviu Chiperi.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea