Cum evoluează pandemia în Europa și care sunt țările unde evoluțiile sunt accelerate

Centrul Europeann de Prevenire și Control al Bolilor a făcut o analiză de evaluare a riscurilor, în spațiul European, încadrând, potrivit Agerpres, zece din cele 27 de state UE ca având evoluții ”foarte îngrijorătoare” Este vorba despre Belgia, Polonia, Ţările de Jos, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria şi Slovenia.

România apare în următoarea categorie, a statelor cu o situație ”îngrijorătoare”, din care mai fac parte Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg şi Slovacia.

În ansamblu, situația din spațiul UE este ”caracterizată în prezent de o creştere rapidă şi semnificativă a numărului de cazuri şi de o rată a mortalităţii scăzută, dar în creştere lentă”.

În afara spațiului UE, în țări precum Islanda, Lichtenstein sau Norvegia, situația este văzută ca fiind ”îngrijorătoare”.

În ceea ce privește perspectiva, ”cazurile, spitalizările şi decesele sunt aşteptate să crească în următoarele două săptămâni”, rezumă agenţia UE cu sediul la Stockholm, în ultima sa evaluare a riscurilor.

În această analiză, au fost luate în calcul numărul de cazuri, spitalizări şi decese, precum și evoluţia recentă a acestora. Experții se aşteaptă ca numărul de cazuri şi decese să crească cu aproximativ 50% în următoarele două săptămâni până la o rată săptămânală de 300 de cazuri noi şi 2,7 decese la 100.000 de locuitori.

Tags:

Ți-ar putea plăcea

De interes