Cum merg la școală elevii suedezi fără să poarte mască. Care e SINGURA REGULĂ pe care trebuie să o respecte

În timp ce în România pregătirile pentru începerea noului an școlar scot la lumină hibele din întregul sistem de educație, în Suedia elevii învață în clase, fără să poarte mască și fără să stea în bănci încadrate de panouri de plexiglas.

Sistemul de educație suedez reprezintă un mijloc de inspirație pentru multe națiuni de pe glob. De 3 săptămâni Suedia a redeschis școlile, însă acolo, prin comparație cu România, procesul educativ se desfășoară fără probleme și fără polemicile care există la noi în țară. O imagine mai clară a modului în care se face școală în Suedia în timpul pandemiei de COVID-19 a oferit Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, într-o intervenție în direct, în cadrul emisiunii „Medika Special”.

„După 3 săptămâni de la deschiderea școlilor, în Suedia nu sunt focare de infecție, chiar dacă nu se folosesc măști sau bănci cu plexiglas, se folosesc doar acele recomandări de rutină ale OMS, adică igiena mâinilor, distanțarea fizică și normele pe care Ministerul Educației le-a dat școlilor cam cu o săptămână înainte de începerea școlilor, acelea de a avea foarte puțini copii în clase, de a avea ore mai scurte”, a explicat medicul Laura Ghibu la Medika TV.

De asemenea, sistemul de educație suedez le-a permis profesorilor să desfășoare cursurile afară, în parcuri, iar metoda pare să-i fi încântat atât pe părinți, cât și pe copii.

Aici există și școli în aer liber, copiii învață în parc, mai ales cei de grădiniță pot sta să învețe. Piesele de mobilier au fost înlocuite cu buturugi. Copiii stau pe trunchiuri de copac”, a mai spus dr. Laura Ghibu.

De asemenea, în Suedia și părinții s-au implicat, iar din mărturisirile Laurei Ghibu, aceștia au transmis mesaje medicilor să meargă în școli și să le vorbească elevilor despre importanța igienei și a păstrării distanței.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea