Cum ne intrăm în ritm din punct de vedere psiho-emoțional după perioada Sărbătorilor de Iarnă. Psihologul Yolanda Crețescu la Medika TV: „Noi decidem cum vrem să fie viața noastră”

Perioada Sărbătorilor de Iarnă a trecut oficial așa că trebuie să revenim la sarcinile pe care trebuie să le îndeplinim în viața de zi cu zi. Această reluare a ritmului de lucru poate avea un impact semnificativ pentru mulți dintre noi în plan psiho-emoțional. Iată ce e de făcut pentru a nu resimți frustrare sau anxietate după frumoasa perioadă a Sărbătorilor de Iarnă. 

Invitată în studioul Medika TV, Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psiholog adlerian, a explicat faptul că nostalgia de după sărbători este o stare normală pentru unele persoane, dar trebuie să facem tot posibilul pentru a ne relua ritmul de viață obișnuit. „Uneori intrăm mai greu în ritm și după sărbători suntem oarecum nostalgici, iar pentru unele persoane convingerea că a trecut vacanța să necesite câteva săptămâni de acomodare. Însă trebuie spus că până la urmă noi decidem cum vrem să ne fie viața și depinde de noi ce facem cu zilele noastre” a explicat Yolanda Crețescu. 

Stările emoționale negative trebuie depășite pentru că altfel riscăm să-i „contaminăm” și pe ceilalți cu această atitudine. „Această stare emoțională negativă este contagioasă pentru că îi contaminăm și pe cei din jur cu tristețea noastră și atunci e important să știm că orice eveniment pe care îl străbatem în viața noastră îl putem străbate fiind curioși cu privire la ceea ce se va întâmpla în viitor” a mai spus Yolanda Crețescu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea