Cum ne putem ajuta sistemul imunitar să lupte mai eficient cu bolile. Dr. Tudor Arbănaș: ”Nu suplimentele alimentare sunt soluția, ci aceste schimbări simple”

Dr. Tudor Arbănaș, medic primar gastroenterolog a vorbit, în emisiunea Telemedika, despre cum putem ajuta sistemul de apărare al organismului să lupte cu virusurile. Medicul nu recomandă suplimentele alimentare, ci menținerea unui stil de viață sănătos.

”Factorii protectivi sunt lipsa alcoolului, lipsa fumatului, alimentația nu atât de bogată în calorii și grăsimi animale, recmondarile universale. Suplimentele pot avea, câteodată, efecte nepotrivite. În infecțiile virale hepatice, de exemplu, ironia face că nu virusul să distrugă propriu-zis ficatul ci încercarea organismului de a-l elimina și conflictul permanent care există între virus și organism și de aceea terapiile care au precedat antiviralele directe, cele care stimulau răspunsul organismului împotriva virusului erau prost tolerate și duceau chiar la agravarea afecțiunii hepatice pe perioada tratamentului. Ar trebui să tindem spre un mod de trăi sănătos, nu să încercăm să suplimentăm din afară cu tot felul de susbstanțe, dispozitive medicale, un lucru pe care organismul îl face natural, dacă este respectat așa cum trebuie,” a explicat dr. Arbănaș pentru Medika TV.

Puteți afla mai multe informații din materialul video următor:

Ți-ar putea plăcea