Cum ne revenim după mesele bogate de sărbători. Dr. Nicoleta Mândrescu, la Medika TV: „Dieta cu fructe și legume, dar și mișcare ajută foarte mult”

După perioada meselor încărcate de sărbători este timpul să acordăm o mai mare atenție alimentației sănătoase. Medicii recomandă dietele cu fructe și legume, dar și cât mai multă mișcare pentru ca efectul preparatelor încărcate în calorii să nu-și facă simțită prezența. 

Invitată la Medika TV, dr. Nicoleta Mândrescu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, a vorbit depre felul în care trebuie să ne pregătim organismul, din punct de vedere alimentar, pentru perioada de după sărbători. „Cred că perioada de după sărbători este menită să ne curățenie, să ne ocupăm de acest proces de curățare. Este un moment bun nu doar de a ne stabili niște planuri pentru anul care începe.  Porții ceva mai mici, ceva mai puțină carne, mare atenție la alimentele bogate în sare și să ne axăm pe fructe și legume și pe o bună hidratare cu apă și ceaiuri” susține dr. Nicoleta Mândrescu. 

Pe lângă dietă, un rol important îl are și mișcarea. Cu cât facem mai multă mișcare, cu atât organismul va fi mai sănătos. „Foarte importantă este și mișcarea în perioada aceasta. În general, recomand plimbările după mesele de seară. Este relaxantă și ajută și la digestie. Mai mult îmbunătățește și calitățile somnului” a mai explicat dr.  Nicoleta Mândrescu. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea