Cum putem construi o relație sănătoasă? Sfaturile specialiștilor

Foarte multe cupluri își arată fericirea pe rețelele de socializare însă, explică tot mai multe studii, oamenii care își expun sentimentele pe internet nu sunt tocmai cei mai fericiți. De aceea, este important să știm ce putem face și cum trebuie să acționăm pentru a avea o relație sănătoasă și fericită, dincolo de ecranele telefoanelor mobile.

„O relație sănătoasă se clădește în timp. Nu cred că este o variabilă care să ne spună de la început că o să trăim ani mulți fericiți. O relație are nevoie de o revizie periodică, așa cum se întâmplă în cazul mașinii” susține psihoterapeutul Raluca Ștefan.

Specialista mai spune că orice relație are nevoie de autenticitate pentru a fi cu adevărat sănătoasă. La fel de importantă este și exprimarea tuturor emoțiilor și trăirilor sufletești.

„Unul dintre ingredientele unei relații sănătoase, în opinia mea, este autenticitatea. Este bine să nu ne mai ascundem și să ne exprimăm emoțiile deschis față de persoana cu care dorim să fim. Dacă fiecare partener, la început își pune o mască și totul pare bine, la un moment dat măștile cad și adevărata personalitate iese la iveală” a mai spus Raluca Ștefan, psihoterapeut.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes