Cum spălăm corect dinții copiilor. Medic stomatolog: „Îngrijirea cavității bucale trebuie făcută încă din primele zile de viață”

Igiena orală a copiilor este esențială pentru sănătatea dinților celor mici. Medicii stomatologi recomandă ca procesul să înceapă încă din primele zile de viață. 

„Gura copilului ar trebui curățată imediat după naștere. Gingiile și limba trebuie curățate imediat după alăptare. Cu ajutorul unei comprese sterile pusă pe deget, îmbibată în ser fiziologic, și pur și simplu se șterg buzele sau gingiile. Această recomandare este importantă pentru că laptele fermentează în gură și poate crea disconfort copilului” explică dr. Cristina Iliescu, medic stomatolog, Doctor în Științe Medicale. 

Nu doar spălatul dinților este important în igiena orală a copiilor, ci și alimentația celor mici. De regulă, mulți părinți folosesc ceaiurile îndulcite cu miere pentru a-i hrăni pe cei mici. Medicii susțin că ceaiurile nu sunt tocmai bune pentru sănătatea orală a copiilor. „Nu doar spălatul pe dinți este important și vreau să le atrag atenția părinților pentru că ar trebui să aibă grijă și la alimentație. De exemplu, ceaiurile îndulcite cu miere la vârste mici nu sunt recomandate. Mierea provoacă cele mai multe carii. S-a dovedit științific că ceaiul nu aduce niciun beneficiu copilului sub 5 ani, din contră favorizează carența de fier” mai spune dr. Cristina Iliescu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea