Cum tratăm corect nasul înfundat în timpul virozelor. Medic: „Utilizarea spray-urilor decongestionante ajută, dar trebuie să curățăm nasul foarte bine”

Spray-urile decongestionate pot fi un alitat de încredere atunci când avem nasul înfundat din cauza unei răceli. Totuși aceste medicamente nu trebuie utilizate la întâmplare, pentru riscăm să devenim dependenți de ele. În plus, nasul trebuie foarte bine îngrijit înainte de a folosi aceste produse farmaceutice.

„Într-o răceală, într-o viroză nasul se poate înfunda foarte tare din cauza inflamației mucoasei nazale. Și nu ai de ales decât să utilizezi spray-urile decongestionate. Dar pe lângă inflamație în nas mai există și niște secreții. Degeaba am utilizat spray-ul dacă nu am suflat și nasul” a explicat dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL.

Înainte de utilizarea spray-urilor decongestionante, medicii ne sfătuiesc să ne curățăm nasul foarte bine, utilizând spray-urile cu apă de mare. „Înainte de a folosi decongestionantul nazal, mai întâi folosim apa de mare, apoi suflăm nasul. Ulterior, folosim și spray-ul decongestionant. Ne așezăm pe spate și așteptăm 10 minute să-și facă efectul spray-ul. Dacă simțim că nu se decongestionează folosim din nou apă de mare” a mai spus dr. Ana Maria Apostol. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea