Cum tratăm corect tenul acneic al adolescenților. Iată ce fel de tratamente trebuie aplicate 

Apariția coșurilor în adolescență este o problemă pe care majoritatea tinerilor au resimțit-o. Un consult la medicul dermatolog îi poate ajuta pe aceștia să țină sub control coșurile. 

Prezența acneei pe tenul adolescenților este un proces natural și este cauzată de hormonii din timpul pubertății. „Înaintea de pubertate apar primele coșuri iar asta ne anunță că cel mic intră la pubertate. Sub acțiunea  hormonilor crește secreția de sebum, pielea devine grasă, părul face scuame și astfel apare și dermatita seboreică. Alegem în cazul acesta produse antiacneice care topesc aceste comedoame și previn apariția de noi leziuni, iar pentru păr  șampoane pentru dermatita seboreică” a explicat, la Medika TV, dr. Iuliana Lupu, medic dermatolog. 

Tratamentul este unul de lungă durată, produsele prescrise de medic neavând efecte miraculoase așa cum se așteaptă cei care le utilizează. „Este important de înțeles atât pentru copii, cât și pentru părinți că tratamentul este unul cronic. Adică, nu se dă o cremă și leziunile dispar și nu mai reapare acneea. Ei trebuie să aplice o dată pe seară sau o dată la două seri produsul care să prevină apariția leziunilor. Cremele nu vor trata leziunile în totalitate niciodată. Este o perioadă prin care copilul trece, iar leziunile se vor estompa odată ce ne vom depărta de pubertate” a mai spus dr. Iuliana Lupu. 

Pe lângă hormoni, problemele pe care acneea le creează adolescenților pot fi cauzate și de lipsa de seleniu sau zinc. Aceste substanțe minerale pot fi suplimentate cu ajutorul suplimentelor naturale. „În general deficitul de seleniu, zinc sau cupru pot cauza cauza dezechilibre. Și atunci când vorbim despre episoadele de hiperseboree, acnee sau rozacee putem să verificăm nivelurile serice ale acestor oligoelemente și putem să le suplimentăm. Și chiar se fac cure de 2, 3 luni cu seleniu sau zinc la cei care au acnee sau rozacee” a explicat dr. Iuliana Lungu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea