Cum trebuie urmat un tratament medicamentos pentru a nu îmbolnăvi ficatul. Medicii au explicat totul la „Doctor Medika”

Administrarea medicamentelor este importantă pentru a diminua simptomele unei afecțiuni. Mulți dintre noi tratăm cu indiferență atât recomandările medicilor, cât și indicațiile trecute în prospectul produselor farmaceutice. Iar acest comportament ne poate afecta sănătatea ficatului. 

Invitat în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, dr. Tudor Arbănaș, medic prima gastroenterolog, a explicat modul în care trebuie administrate medicamentele prescrise de medici. „Respectarea strictă a dozelor recomandate în prospecte este importantă. Unele dintre aceste medicamente au o toxicitate dependentă de doză, așa cum este cazul paracetamolului. Trebuie să ne încadrăm în acele doze. Dacă respectăm dozele riscul de toxicitate este mai mic” spune medicul. 

În cazul în care nu am administrat corect tratamentul, singura soluție este reevaluarea medicală și oprirea acestuia imediată. „Singura soluție este să întrerupem tratamentul. Multe tratamente au indicația lor și există riscuri când sunt întrerupte. Lucrurile trebuie puse în balanță și trebuie făcut totul cu acordul medicului” a mai spus dr. Tudor Arbănaș. 

 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea