Cursuri anticorupție la Spitalul Județean de Urgență Suceava după arestarea șefei secției Oncologie

La o săptămână distanță de la scandalul de corupție care a zguduit Spitalul Județean de Urgență Suceava, conducerea instituției medicale reintroduce cursurile anticorupție pentru personalul medical.

Directorul spitalului din Suceava, Alexandru Calancea a declarat public faptul că unitățile medicale nu dispun de suficiente mecanisme pentru a preveni faptele de corupție în rândul angajaților.

Am demarat reinstruirea personalului medical pentru standardul anti-mită care este implementat la nivelul spitalului din 2019 prin directorii medical şi de îngrijiri, şefii de secţie. Tot personalul va fi reinstruit„, a declarat Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean de Urgență din Suceava.

Totodată, acesta a explicat faptul că pacienții vor fi informați, prin publicarea de mesaje anticorupție, astfel încât să sesizeze orice faptă de corupție în rândul personalului medical. „Voi intensifica comunicarea cu cadrele medicale, cu toţi angajaţii, astfel încât să înţeleagă fiecare că aceste practici nu sunt agreate de conducerea SJU Suceava. Aceste lucruri nu trebuie să ne umbrească obiectivele SJU Suceava, care sunt calitatea actului medical, siguranţa şi satisfacţia pacientului şi angajatului„ a mai spus directorul Alexandru Calancea.

Reamintim faptul că în urmă cu o săptămână, șefa secției Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Suceava a fost arestată preventiv, fiind surprinsă în flagrant în timp ce îi cerea mită unui pacient oncologic. Procurorii au reținut în cazul femeii nu mai puțin de 62 de acte materiale, medicul cerându-le bolnavilor sume de bani sau produse alimentare în schimbul consultațiilor de specialitate.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea