De câți ani este nevoie să reabilitezi un spital? Cazul Spitalului Clinic „Foișor” din Capitală care așteaptă de 11 ani să fie modernizat. Managerul, în direct la Medika TV: „Termenul limită este 31 decembrie 2023

Spitalul Clinic „Foișor” din Capitală așteaptă de 11 ani să se modernizeze. Proiectul început în 2012 a suferit numeroase modificări și a fost de multe ori pe punctul de a fi abandonat. În cele din urmă, el s-ar putea încheia la sfârșitul acestui an. 

Ca în multe alte cazuri din țară, și Spitalul Clinic „Foișor” din Capitală a fost nevoit să facă față provocărilor în ceea ce privește derularea proiectelor de investiții de anvergură. De 11 ani, spitalul așteaptă să fie reabilitat complet, iar lucrările sunt încă în desfășurare. Unitatea medicală mai are nevoie acum de dotarea cu echipamentele medicale necesare desfășurării activității în cele mai bune condiții. „Este o problemă deja cunoscută au trecut mulți ani peste el. Un proiect de amenajare și reconstrucție a spitalului început în 2012 și nefinalizat în prezent. Cu sprijinul ASSMB suntem în acest moment cu aproape 90% din investiție finalizată, aflându-ne în etapa de echipare și de finalizare a montării instalațiilor, în special IT. Termenul inițial era în toamna anului 2023. Din cauza unor mici întârzieri care au apărut din cauza constructorului și furnizorilor, termenul de finalizare este decembrie 2023” a precizat, la Medika TV, dr. Șerban Dragosloveanu, managerul Spitalului Clinic „Foișor”. 

Unitatea medicală se bucură de o mare adresabilitate din partea pacienților. Sute de bolnavi, din toată țara, primesc îngrijiri medicale în cadrul unității. „La Spitalul Foișor doar 30% din pacienți sunt din București. Restul de 70% sunt din țară. Din ianuarie și până în prezent la ambulator prezentările au crescut cu 50%, deja avem liste lungi de așteptare. În același timp am reușit să creștem numărul de intervenții chirurgicale cu 35%” a mai spus dr. Șerban Dragoslvoveanu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea