De ce apar nodulii tiroidieni? Explicațiile specialiștilor, la Medika TV

Apariția nodulilor tiroidieni, spun specialiștii, este un fenomen firesc, cauzat de îmbătrânirea glandei tiroide. Totuși aceste modificări trebuie investigate atent pentru a preveni apariția bolilor oncologice la nivelul acestei glande. 

„Majoritatea vom face noduli tiroidieni la un moment dat. Este o evoluție firească a îmbătrânirii glandei tiroide. Nu înseamnă că toți sunt periculoși, că trebuie investigați amănunțit. Este ideal să știm despre ei să-i monitorizăm, să știm exact unde ne situăm în raport de acești noduli. Sunt modificări în structura tiroidei, de cele mai multe ori de tip solid, adică să fie o creștere în exces a unor celule tiroidiene care se organizează altfel decât țesutul tiroidian normal. Pot fi și noduli chistici sau mixt. Acest țestul solid poate ascunde eventual cancer tiroidian” a explicat, la Medika TV, dr. Roxana Boanță, medic primar chirurgie generală, supraspecializare în chirurgie endocrină cervicală.

Menținerea sănătății glandei tiroide este importantă având în vedere rolul crucial pe care îl are în buna funcționare a organismului. „Tiroida produce niște hormoni care reglează foarte multe funcții în toate organele și sistemele noastre. Sunt într-o inter-relație cu tot corpul nostru, iar dereglarea tiroidei însemnă dereglarea întregului corp. ” a mai spus dr. Roxana Boanță, la Medika TV. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea