De ce ne doare capul? Nu toate migrenele sunt cauzate de sinuzite. Medic: „Dacă durerile apar seara atunci e clar de la oboseală”

Sinuzita este o afecțiune provocată de inflamarea sinusurilor. Durerea este un simptom specific al bolii, însă ea trebuie să fie localizată într-o anumită parte a acestor cavități. În caz contrar, nu putem vorbi de o durerea pe care pacienții o resimt are cu totul alte cauze. 

Legătura dintre sinuzită și durerea de cap este mai puțin posibilă. Sinuzita provoacă durere, dar nu în zona frunții așa cum descriu cei mai mulți pacienți, ci în zonele unde există sinusurile. „Foarte mulți oameni zic că au sinuzită dacă îi doare capul . Și unde te doare capul cel mai frecvent? Ei bine în zona frunții. Durerea apare în sinuzită când avem o durere fixă în zona de proiecție a sinusurilor sau în spatele ochilor, atunci când vorbim despre o sinuzită sfenoidală” a explicat, la Medika TV, dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL.

Dacă durerea de cap apare mai ales pe timpul serii, sursa acesteia este cu totul alta decât sinuzita. „De multe ori oamenii spun că durerea apare mai ales seara. Această durere este cauzată de oboseală, pentru că atunci crește tensiunea, pulsul și apare o durere vasculară. Când suspicionezi o sinuzită mai sunt și alte simptome. Sinuzita este o complicație a unei răceli, a unei viroze” a explicat dr. Ana Maria Apostol. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes