Decizia luată de autoritățile din Wuhan, după apariția a 7 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Milioane de oameni vor fi testați

În orașul chinez Wuhan, considerat epicentrul pandemiei, întreaga populație va fi testată după apariția unor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

La Wuhan nu a mai fost raportat nici un caz de infectare din mai 2020. Acum, odată cu apariția a 7 cazuri de COVID-19, s-a decis ca întreaga populație de 11 milioane de locuitori să fie testată.

Potrivit presei internaționale, cele 7 persoane depistate cu infecție cu coronavirus sunt muncitori din alte provincii, iar 4 dintre ei aveau simptome. Tuturor celor 11 milioane de locuitori din Wuhan le vor fi făcute teste RT-PCR.

Decizii similare privind testarea în masă au fost luate în alte 15 provincii chineze unde au fost semnalate cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit autorităților, ar fi vorba despre varianta Delta, care s-a răspândit rapid, după ce primele cazuri de infecție au fost raportate în rândul angajaților unui aeroport din Nanjing.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea