DECIZIE. Părinții trebuie să-și dea acordul pentru testarea COVID-19 a elevilor la școală

Ministerul Sănătății a publicat pe site-ul său formularul de consimțământ pe care părinții elevilor care revin de luni la școală trebuie să-l completeze astfel încât elevii să poată fi testați pentru COVID-19, în cazul în care prezintă simptomele specifice acestei boli.

Oficialii Ministerului Sănătății, instituție care a elaborat acest tip de formular, le recomandă tuturor părinților să aducă încă din prima zi de școală formularul de consimțământ semnat și tipărit, astfel încât elevii să poată fi testați atunci când este nevoie. Așa arată formularul:

Una dintre măsurile luate de autorități pentru redeschiderea școlilor în siguranță este ca, atunci când un elev prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 precum febra, să fie izolat, iar dacă părinții săi au semnat acordul pentru testare, elevul va fi testat la cabinetul școlar al unității de învățământ cu un test rapid antigen.

De asemenea, Ministerul Educației a publicat pe site-ul său oficial, Edu.ro, lista cu fiecare localitate, din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează, astfel încât atât elevii, cât și părinții să cunoască modul în care vor merge la școală începând de luni. Activitatea la clasă depinde foarte mult de scenariile în care sunt incluse localitățile pe raza cărora unitățile de învățământ funcționează.

Puteți descărca formularul privind acordul pentru testarea elevilor accesând acest link.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea