DECLARAȚIE ȘOC A MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII: “Am ajuns ciuma Europei”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut azi o declarație-șoc  la Târgu Mureș, unde s-a aflat în vizită la Spitalul Județean de Urgență.

Referindu-se la numărul tot mai mare de cazuri înregistrate de țara noastră, care vin pe fondul nerespectării de către populație a măsurilor de protective și distanțare socială, Nelu Tătaru a spus că România a devenit “ciuma Europei”.

“Trăim un moment dificil. Dacă era să fim numai noi, spuneam că suntem subiectivi. Dacă ne uităm în toată Europa şi în toată lumea, nu avem cum să mai fim subiectivi. Alţii sunt obiectivi cu noi şi aţi văzut că au nişte reguli pe care ni le-au impus. Strigăm că am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând nişte reguli sau instigând să nu respectăm nişte reguli. Sistemul medical gestionează în acest moment situaţia, chiar dacă mai transferăm un pacient de la o Terapie Intensivă suprapopulată către o altă Terapie Intensivă. În zilele următoare, vom detaşa personal în anumite spitale care sunt suport COVID şi au o lipsă de personal. Rămâne, totuşi, ca fiecare dintre noi să respectăm nişte reguli, o conduită şi să fim complianţi la tot ce înseamnă episod pandemic, pentru a putea să ne gândim şi la o perioadă în care putem să ne desfăşurăm activitatea cvasi-normală”, a spus Tătaru, citat de Agerpres.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea