Deranj mare la spitalul unde Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și-a făcut stagiatura!

Spitalul Județean Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din județul din care provine ministrul Sănătății și unde Nelu Tătaru a fost medic stagiar, a devenit un adevărat focar de infecție.

Mai multe cadre medicale au fost confirmate cu noul coronavirus și se așteaptă ca numărul acestora să crească.

16 asistente și infirmiere din secția de Pneumoftiziologie au fost testate pozitiv. Potrivit presei locale din Vaslui, șeful secției a fost demis, pentru că s-ar fi opus testării și nu ar fi gestionat situația cum trebuie. Mai mult decât atât, sunt cadre medicale infectate cu noul coronavirus și în alte secții ale spitalului. Sursa citată menționează că mare parte din vină pentru răspândirea infecției au avut-o chiar cadrele medicale, care nu s-ar fi protejat în mod corespunzător.

Fac un apel la calm și responsabilitate atât în rândul cadrelor medicale cât și în rândul pacienților și populației. Noi am luat încă de la început toate măsurile, le luăm în continuare. Scopul nostru este să gestionăm cât mai corect această situație, astfel încât numărul îmbolnăvirilor cu SARS-COV 2 să nu se extindă mai mult. Testăm cadrele medicale, dar și pacienții. Fac apel și la cadrele medicale să poarte echipamentele de protecție și mai ales să le folosească în mod corespunzător. Este obligatorie folosirea acestor echipamente. Am transmis acest lucru încă de la început”, a declarat managerul Spitalului Județean Vaslui, Ana Rinder, citată de știriest.ro.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea