Descoperire uluitoare! De asta iese cu săpun! Un tratament împotriva păduchilor și râiei, eficient și la Covid-19

Un tratament împotriva râiei și a păduchilor a omorât coronavirusul în laborator. Este vorba despre  Ivermectină, o substanţă folosită în loţiunile împotriva păduchilor şi în medicamentele şi cremele pentru tratarea scabiei.

Potrivit descoperă.ro, cercetători de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia, au anunţat că folosind o doză de Ivermectină au reuşit să stopeze, în două zile şi în condiţii de laborator, răspândirea virusului SARS-CoV-2 într-o cultură.

Am descoperit că o singură doză poate să elimine tot materialul genetic al virusului (ARN-ul viral) în 48 de ore şi că inclusiv după 24 de ore se poate observa o reducere seminficativă”, a afirmat dr. Kylie Wagstaff, unul dintre autorii studiului.

În perioada următoare, cercetătorii din Australia vor să afle cum acţionează mai exact Ivermectina împotriva coronavirusului şi care este doza corectă pentru a fi siguri că nivelul folosit în vitro nu este dăunător oamenilor.
Decoperită în 1975, Ivermectina a început să fie folosită din 1981 ca antiparazit împotriva păduchilor, scabiei sau viermilor intestinali. Este un medicament ieftin, fiind considerată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii unul dintre cele mai sigure şi eficiente. Aprobat de Autoritatea americană pentru Alimente şi Medicamente, medicamentul antiparazitar s-a dovedit eficient in vitro împotriva altor virusuri, precum HIV, virusul dengue, al gripei comune, dar şi Zika.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes