DESCREȘTERE EVIDENTĂ a cazurilor noi de COVID-19 în ultima săptămână. Ce scoate în evidență analiza săptămânală a INSP

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat raportul săptămânal, care analizează evoluția epidemiologică din țara noastră. Potrivit buletinului INSP, care analizează perioada 17 – 23 august, mai bine de o treime din totalul cazurilor, adică 34,2%, s-au înregistrat în București, Prahova, Iași, Bihor și Timiș.

30.9% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Bihor, Argeș, Buzău și Iași.

Analiza mai relevă că 94,8 la numărul din decesele înregistrate la nivel național au fost în cazul unor persoane care aveau comorbidități asociate. Aproape 80% dintre persoanele care au murit aveau peste 60 de ani. Raportul mai relevă că aproape 60 la sută dintre persoanele decedate au fost bărbați.

Cei mai mulți dintre bolnavii care au decedat aveau boli cardiovasculare. Pe locul al doilea în topul comorbidităților s-a aflat diabetul, urmat de afecțiunile neurologice.

În ceea ce privește situația pe județe, INSP arată că în 13 județe a fost înregistrată o evoluție descendentă a cazurilor, iar în 9 a fost semnalat un trend ascendent.

De asemenea, în 6 județe și în București se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100 de cazuri/100.000 locuitori.

Raportul complet îl puteți găsi AICI.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea