Diagnostic rar pentru un bărbat din județul Neamț. Ce spun medicii despre starea acestuia

Un bărbat de 72 de ani din judeţul Neamţ a ajuns în stare gravă la Spitalul “Dr.C.I.Parhon” din Iaşi, unde a fost diagnosticat cu hantavirus. Este vorba despre o infecție foarte rară, transmisă de șobolanii de pădure.

Pentru acest caz au fost suspicionate mai multe afecţiuni. Din păcate, a fost confirmată infecţia cu hantavirus. Pacientul avea expunere la acest tip de infectare virală. Casa acestuia se află la 50 de metri de pădure. Cu trei săptămâni înainte de debutul simptomelor bolii a fost în pădure la tăiat lemne. Posibil să se fi infectat atunci. Este internat în prezent cu o stare generală gravă. Este evaluat în Unitatea de Terapie Intensivă a Clinicii de Nefrologie cu o afectare renală importantă, şi afectare pulmonară şi hepatică. Prognosticul este rezervat în prezent, dar sperăm să apară o îmbunătăţire în următoarele zile“, a declarat Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al spitalului Parhon, citat de Agerpres.

Acesta a explicat că hantavirusul este o boală infecţioasă care se transmite de la şobolanii de pădure prin contact cu materiile fecale sau urina animalelor. Asta face ca virusul să se transmită în principal prin contact direct, de pe mâini, prin apă sau alimente contaminate.

Potrivit sursei citate, la Iași au fost diagnosticate până acum 20 de astfel de cazuri, cel mai recent datând din anul 2019.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea