Diferența dintre polipii nazali din copilărie și sinuzitele cu polipi nazali, explicată, la Medika TV, de prof. dr. Codruț Sarafoleanu

De cele mai multe ori, pacienții confundă simptomele unei sinuzite cu polipi nazali cu cele ale polipilor nazali din copilărie. Între aceste probleme medicale există o diferență semnificativă. 

Polipii din copilărie sunt o problemă medicală diferită, față de sinuzita cu polipi nazali. Uneori, în adolescentă, polipii nazali pot dispărea în mod spontan, fără operație. „Avem și forme de sinuzite cu polipi nazali. Sunt complet diferite de ceea ce înseamnă polipii copilăriei. Foarte mulți pacienți fac această confuzie între polipii din copilărie și aceste sinuzite cu polipi nazali. Polipii din copilărie sunt situații în spatele nasului și, în general, la pubertate, dacă nu sunt operați dispar în mod spontan” a explicat, prof. dr. Codruț Sarafoleanu, medic primar ORL,  șeful Clinicii ORL a Spitalului „Sfânta Maria” din București.

În schimb, în cazul sinuzitelor cu polipi nazali: „Acestea sunt generate de polipii care cresc în aceste cavități din cauza inflamațiilor. La un moment dat, umplu toate cavitățile sinusale și ajung în nas. Și atunci se blochează nasul, pacientul nu mai respiră, dar în mentalul colectiv era ideea am polipi în nas, sunt polipii din copilărie. Nu este așa” a mai spus dr. Codruț Sarafoleanu. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea