„Doctor Medika” – Stilul de viață și emoțiile puternice pot provoca o afecțiune ginecologică des întâlnită. Află despre ce boală este vorba 

Stresul este principalul factor în numeroase afecțiuni, chiar și în cele din sfera ginecologică. Între emoțiile puternice, de cele mai multe ori negative, și organismul femeilor există o strânsă legătură, pentru că ele pot genera o boală foarte des întâlnită, sindromul ovarelor polichistice. 

Prezentă în platoul emisiunii „Doctor Medika”, dr. Gianina Brașoveanu, medic primar obstetrică-ginecologie cu supraspecializare în reproducere umană asistată, a explicat rolul pe care stresul îl are în apariția sindromului ovarelor polichistice. „Un stres major poate să provoace această boală. Femeile respective au mensturația întârziată, până la 3 luni. Diagnosticul este unul complex și se poate ajunge și la solicitarea unor opinii din partea nutriționistului sau endocrinologului. Totul pentru că stresul puternic afectează producerea de insulină, iar acest lucru are legătură cu apariția chisturilor ovariene” susține dr. Gianina Brașoveanu. 

Mai mult decât atât, dr. Gianina Brașoveanu a mai explicat și faptul că: „Ovarele polichistice afectează viața pacientei nu numai din punct de vedere al fertilității. Ea este de multe ori obeză, are pilozitate în zone în care o femeie nu ar trebui să aibă. Are un ten hiperseboreic, însoțit de acnee. Iar asta este un factor de stres în plus”. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes