DOCUMENT: Care sunt regulile ce trebuie respectate odată cu redeschiderea școlilor

Ministerul Educației a elaborat proiectul de ordin pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul instituțiilor de învățământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, astfel încât elevii și cadrele didactice să nu se infecteze cu noul coronavirus. Documentul a fost publicat în varianta de proiect și urmează să fie validat de Ministerul Sănătății, dar e puțin probabil să existe modificări esențiale.

Proiectul prezintă cele trei scenarii de desfăşurare a cursurilor în funcţie de situaţia epidemiologică, dar menţionează şi că ”în situaţii justificate de infrastructură şi resursele existente, unităţile de învățământ/unităţile conexe pot desfăşura activităţi didactice în sistem online cu aprobarea inspectoratului şcolar judeţean/ISMB”.

Principalele măsuri erau stabilite și în varianta anterioară a setului de reguli, care au fost valabile în primul semestru de școală, până la suspendarea cursurilor față în față. Astfel, cadrele didactice trebuie să poarte masca de protecție în permanență, același lucru fiind valabil și în cazul elevilor și celorlalți angajați ai unităților de învățământ. De asemenea, între elevi trebuie să fie o distanță în bănci de 1 metru, iar ușile claselor trebuie să stea deschise.

Documentul vizează atât unitățile de învățământ preuniversitar, cât și pe cele de învățământ superior. În cazul acestora din urmă, modalitatea de desfăşurare a activităţilor ce presupun prezenţa fizică a studenţilor la cursuri va fi decisă în conformitate cu principiul autonomiei universitare, cu respectarea prevederilor legale aplicabile. 

Documentul poate fi citit și descărcat de mai jos:

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea