DR. ALEXANDRU RAFILA AVERTIZEAZĂ: Vacanțele românilor în străinătate ar putea fi compromise! Cum e posibil așa ceva

Creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 din România, înregistrată în ultima perioadă, ar putea avea consecințe negative și pe plan internațional. Experții români avertizează că românilor li s-ar putea restricționa dreptul de a circula în afara granițelor țării sau vor fi obligați să respecte o serie de măsuri în momentul în care vor ajunge la destinație.

Invitat la „Medika Special”, prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, a tras un semnal de alarmă privind ce se poate întâmpla cu România în context internațional dacă evoluția epidemiologică nu va fi favorabilă în țara noastră.

„În momentul de față, Uniunea Europeană, și există chiar și documente oficiale în acest sens, studiază care sunt cele mai bune modalități de limitare a răspândirii infecției cu noul coronavirus. Nu este exclus ca acele țări care depășesc media Uniunii Europene ca număr de cazuri, ca evoluție a infecției să aibă anumite condiționări. Astfel, cetățenii români care călătoresc în străinătate pot să fie obligați să stea în izolare 2 săptămâni și lucrul ăsta va compromite vacanțele multora”,  a precizat prof. dr. Alexandru Rafila.

Reputatul microbiolog a explicat și că există riscul ca accesul românilor în alte țări să fie restricționat din cauza nerespectării măsurilor de protecție în țara noastră. „Dacă se ajunge într-o situație destul de gravă, anumite țări pot să limiteze, de exemplu, călătoriile cetățenilor români sau să le condiționeze de această perioadă de izolare”, a avertizat  specialistul român.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea