Dr. Bogdan Oprița, în direct, la Medika TV: „Modalitatea de intrare în Rezidențiat ar trebui modificată”

Mulți medici rezidenți aleg să-și schimbe specialitatea medicală pentru că nu se regăsesc în cea aleasă inițial. Medicii cu experiență explică faptul că procedura de alegere a specialității ar trebui schimbată. 

Dr. Bogdan Oprița, șeful UPU-SMURD din cadrul Spitalului Floreasca, a explicat faptul că este nevoie de o modificare în ceea ce privește intrarea în Rezidențiat. „Modalitatea de intrare în Rezidențiat cred că în România ar trebui să fie schimbată și ar să punem mai mult accent pe informarea din timpul facultății. În urmă cu niște ani noi am făcut un proiect cu fonduri europene pentru a vedea care este modalitatea prin care studenții la medicină sunt informați cu privire la alegerea specialității. Și am pornit de la medicina de urgență” susține dr. Oprița. 

Ulterior studiului a fost realizat și un sondaj care a relevat că: „Înainte de acest proiect am făcut un sondaj printre studenții la medicină. 85% dintre ei nu aveau habar despre cum să-și aleagă specialitatea și ce le oferă. Ceilalți 15% care aveau informații le obținuseră din proprie inițiativă. Aceste migrări sunt cauzate de faptul că examenul este unul care bazează pe capacitatea de memorare și nu pe dedicație profesională față de o ramură medicală sau alta. Oamenii nu-și cunosc de fapt aptitudinile și se apucă să facă chirurgie și constantă că nu este pentru ei” a mai spus dr. Bogdan Oprița la Medika TV. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea