E oficial! Alexandru Rafila candidează la parlamentare din partea PSD

Ceea ce inițial a fost doar un zvon s-a confirmat în cele din urmă: prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României în Organizația Mondială a Sănătății va candida la alegerile parlamentare din partea PSD.

Anunțul oficial a fost făcut într-o conferință de presă, la care au luat parte liderul PSD, Marcel Ciolacu, și Alexandru Rafila.

Lupta cu pandemia este una de durată, atunci România şi românii şi Parlamentul au nevoie de specialişti în parlament pentru a face legislaţia pentru această luptă cu pandemia. E a doua zi cu o raportare de peste 4.000 de infectări (…). Oameni precum doctorul Rafila trebuie să se regăsească în viitorul Parlament al României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Alexandru Rafila a spus că decizia de a accepta candidatura nu a fost ușoară.

A fost un pas dificil pentru mine, recunosc, dar având o carieră administrativă în spate, am considerat că pot să ajut această ţară, împreună cu alte colegi, încât să putem să avem o legislaţie în domeniul sănătăţii care să facă posibil un deziderat pe care noi nu l-am atins. accesul la servicii de sănătate. Eu mai întâi sunt medic şi voi respecta întotdeauna lucrurile care ţin de conştiinţa mea profesională şi în al doilea rând voi fi membru al PSD. Dl Ciolacu a înţeles asta şi m-a încurajat să am această atitudine. De ce PSD? Pentru că după această propunere şi după această discuţie nu am primit o altă propunere în acest sens. Nu cred că apartenenţa la un partid politic trebuie să fie considerată o vină. Până la urmă, cred că dacă suntem serioşi putem să realizăm lucruri împreună”, a declarat Alexandru Rafila.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea