Ebola nu mai este o boală incurabilă. Două medicamente noi, testate cu succes

Dacă până acum 70% dintre cei afectați de Ebola mureau, în prezent 90% dintre pacienții tratați cu două medicamente noi, sunt complet vindecați.

Patru medicamente au fost testate pe pacienți din Congo, unde se înregistrează o epidemie de Ebola. Peste 90% din persoanele infectate pot supraviețui dacă sunt tratate din timp cu cele mai eficiente dintre aceste patru medicamente, scrie BBC News.

Medicamentele vor fi utilizate de acum pentru tratarea tuturor pacienților cu Ebola din Congo, au declarat autoritățile din domeniul sanitar.

”De acum înainte, nu vom mai spune că Ebola este incurabilă”, a spus profesorul Jean-Jacques Muyembe, directorul general al Institutului de Cercetări Biomedicale din Congo, care a supravegheat testul. ”Acest progres ne va ajuta să salvăm mii de vieți”.

Unul dintre cele mai mari obstacole în combaterea epidemiei de un an din Congo a fost reticența la tratament al celor care se îmbolnăvesc.

Nu a ajutat că șansele de supraviețuire până acum au fost scăzute – până la 70 la sută dintre cei infectați în Republica Democrată Congo au murit. Muyembe a spus că multe persoane și-au văzut membrii familiei intrând în centrul pentru tratamentul Ebolei și ieșind morți.

”Acum că 90 la sută dintre pacienți pot intra în centrul de tratament și să iasă complet vindecați, vor începe să creadă în tratament”, a spus el.

Institutul Național pentru Boli Infecțioase și Alergii din SUA (NIAID), care a co-sponsorizat studiul clinic, a anunțat că rezultatele sunt „vești foarte bune” pentru lupta împotriva Ebola.

Medicamentele – REGN-EB3 și mAb114 – funcționează prin atacarea virusului Ebola cu anticorpi, neutralizând impactul asupra celulelor umane.

Sunt „primele medicamente care, într-un studiu științific amplu, au arătat în mod clar o diminuare semnificativă a mortalității” pacienților bolnavi de Ebola, a declarat Anthony Fauci, director NIAID.

REGN-EB3 și mAb114 au fost făcute folosind anticorpi recoltați de la supraviețuitorii Ebola, boală care a ucis în ultimul an peste 1.800 de oameni în Congo.

Alte două tratamente – ZMapp și Remdesivir – au fost scoase de la teste după ce s-a dovedit că sunt mai puțin eficiente.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea