Efectul nebănuit al pandemiei: va urma un val de cazuri de cancer în toată Europa

Impactul pandemiei asupra sistemelor de sănătate din întreaga Europă se va resimți puternic într-un viitor nu prea îndepărtat și se va traduce printr-o explozie a cazurilor de cancer.

Este concluzia unei analize făcută de Politico Europe, care arată că valul de cancer ce ar urma să se abată peste Europa nu s-ar fi produs dacă nu exista pandemia. Explicația constă în faptul că, potrivit analizei, circa 1 milion  de europeni ar fi putut merge la medic dacă nu era pandemie și ar fi primit diagnostic de cancer într-o fază tratabilă. Pandemia și suprasolicitarea sistemelor de sănătate au determinat însă o ratare a diagnosticării oamenilor, care le-ar fi putut salva viața.

De asemenea, accesul la tratament al pacienților deja diagnosticați cu cancer a fost restricționat din cauza pandemiei. Iar neglijarea unor probleme grave va determina o creștere a deceselor cauzate de cancer în următorii doi ani.

Scăderea numărului de diagnosticări va avea consecințe pe termen lung, avertizează specialiștii, iar faptul că boala nu a fost depistată într-un stadiu incipient va face în final diferența dintre viață și moarte.

Analiza Politico Europe poate fi citită AICI.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea