Efectul „Yo-Yo” asupra siluetei. Ce este de făcut pentru a învinge în lupta cu excesul de grăsime? Recomandările medicilor, pe înțelesul tuturor

Fiecare dintre noi își dorește să aibă un corp cu cât mai puține kilograme. Multe persoane aleg varianta dietelor, însă nerespectarea lor are ca efect readucerea kilogramelor care se doreau pierdute. 

Acest comportament al kilogramelor pierdute și recâștigate poartă numele de efectul „Yo-Yo”. „ Dietele repetate, ținute nepersonalizat, pot să aibă un efect de yo-yo. Este vorba despre acea situație în care slăbim și ne îngrășăm și iar slăbim și iar ne îngrășăm” a precizat, la Medika TV, dr. Ioana Stavrositu, medic endocrinolog și consultant în nutriție.

De cele mai multe ori cauza principală o reprezintă dietele prost alese, care nu corespund organismului și stilului nostru de viață. „Când repetăm foarte multe diete care nu sunt neapărat personalizate nouă și unor potențiale patologii, acest efect vine cu neplăcerea de a slăbi și de a recăpăta kilogramele în plus de care am vrut să scăpăm. Toate acestea pentru că nu s-a integrat acea schimbare a stilului de viață și nu a fost adaptată persoanei respective. Iar asta încurajează răspândirea obezității” a mai spus dr. dr. Ioana Stavrositu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea