Elevii, următoarea țintă de vaccinare. Aproape 100.000 de tineri sub 18 ani s-au vaccinat deja

Autoritățile pun la cale un plan pentru ca elevii să revină la școală în siguranță, din anul școlar următor. O întâlnire la care au luat parte decidenți din Educație și Sănătate a avut ca principală concluzie că e nevoie de un astfel de plan, mai ales că tinerii par să fie dornici să se vaccineze.

S-a luat în calcul inclusiv varianta propusă de reprezentanții elevilor, de amenajare a unor centre de vaccinare chiar în școli, astfel încât accesul copiilor la vaccin să fie mai facil, în principal în mediul rural.

Potrivit cifrelor făcute publice de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, peste 45% dintre elevi și-ar dori să se vaccineze, fără să stea pe gânduri.

“Este îmbucurător că elevii știu foarte multe despre acest virus, iar 45,5% dintre ei consideră că este foarte important și important să se vaccineze.

Cele mai recente cifre ne arată că aproape 100.000 de copii din categoria de vârstă 12 – 17 ani au fost deja vaccinați anti-COVID.

Sunt 15.761 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani care au făcut prima doză de vaccin, iar 49 au trecut prin centrele de vaccinare și pentru rapel.

Din categoria de vârstă 16-17 ani, 46.459 persoane au primit doza 1, iar 37.562 au făcut schema completă.

Adolescenții din categoria de vârstă 18-19 ani s-au vaccinat într-o proporție ceva mai mare. 78.765 persoane au făcut prima doză, iar 64.207 au făcut și rapelul.

Suntem deschiși tuturor propunerilor și vom continua să discutăm cu partenerii noștri despre modul în care ne putem organiza astfel încât vaccinul anti-COVID să ajungă în toate colțurile țării”, a transmis Andrei Baciu.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea