Emoțiile lui Ian Haydon, voluntar pe care se testează vaccinul COVID-19. I s-a injectat prima doză!

Ian Haydon, specialist în comunicații la Universitatea din Washington, este unul dintre cei 45 de voluntari din Seattle care au acceptat să devină “cobai” umani pentru testarea unui  vaccin experimental împotriva COVID-19. Este vorba despre un vaccin aflat în fază de testare la Modern Therapeutics, fondat de renumitul om de afaceri Noubar Afeyan.

Haydon a povestit pentru revista MIT Technology, citată de medicine.news ce l-a determinat să se ofere voluntar în acest experiment.

Am auzit despre studiu de la un coleg de laborator care a aflat că se recrutează voluntari. Am transmis informațiile mele de sănătate; doreau să-mi cunoască istoricul și vârsta. Nu mă așteptam să mă contacteze, au avut mii de solictări de la oameni care s-au oferit să fie voluntari. Dar am făcut-o. Mi-au explicat exact în ce constă studiul și m-au întrebat dacă mai sunt interesat. Am spus că da și m-am înscris “, a spus Haydon.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat pe 4 martie prima fază a studiilor clinice ale mARN-ului vaccinului (ARNm-1273) de la Modern Therapeutics la om,  fără studii preclinice.

Testul va dura 14 luni, iar scopul său este de a demonstra siguranța vaccinului.

Ian Haydon a primit prima doză de vaccin pe 8 aprilie și va primi a doua doză în aproximativ o lună.

Toți participanții la studiu semnează un formular de consimțământ, care se întinde pe 20 de pagini. Ei și-au dat acordul și au înțeles că există anumite riscuri și că este probabil ca vaccinul să nu îi ajute. De asemenea, voluntarii sunt de acord să facă un test de sânge de mai multe ori în lunile următoare și, de asemenea, să nu conceapă copii în timpul studiului.

Haydon și-a informat părinții despre decizia sa când fusese deja admis ca voluntar. Este sigur că părinții sunt mândri de el, deși mama lui este probabil puțin îngrijorată.

Potrivit lui Haydon, “acesta este un vaccin mARN. O parte din codul genetic al virusului se află în vaccin, într-o nanoparticulă lipidică, care este în esență o bilă de grăsime. Când este injectat la un pacient ca mine, se presupune că va produce proteina – în acest caz proteina spike de coronavirus. Aceasta este ceea ce ar trebui să-mi determine sistemul imunitar să reacționeze și să producă anticorpi. Vaccinul livrează materialul genetic și nu proteina direct.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea