Epidemiologii cer vaccinarea în toate instituțiile publice: „Dacă vrem ca o instituție să funcționeze, trebuie să vaccinăm personalul”

În timp ce unii contestă importanța vaccinării, specialiștii recomandă extinderea categoriilor profesionale care să beneficieze gratuit de vaccinuri, la locul de muncă.

Într-o intervenție în direct în cadrul emisiunii „Medika Special”, dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat de ce este important ca vaccinarea, fie că este vorba despre cea antigripală, fie de cea anti-COVID-19, în perspectiva descoperirii unui vaccin eficient, ar trebui să cuprindă o categorie largă de angajați din sectorul public.

Dacă vrem ca o instituție să funcționeze trebuie să vaccinăm personalul. Dacă vrem ca școala să meargă înainte, profesorii trebuie vaccinați. Alături de personalul medical trebuie avuți în vedere toți aceia care sunt expuși și a căror activitate este importată pentru funcționarea statului”, a spus, la Medika TV, dr. Emilian Popovici.

Studiile au demonstrat că un vector important de transmitere a virusului gripal ori a noului coronavirus sunt copiii. De aceea, specialiștii le recomandă părinților să poarte discuții cu copiii și să le explice acestora importanța măsurilor de protecție sanitară. „Comportamentul familial ar trebui modificat. Pe lângă măsurile din clase care se iau în prezent, părinții ar trebui să discute acasă cu copiii. Familiile trebuie să constituie un exemplu pentru copii”, a adăugat dr. Emilian Popovici.

Un mesaj în sensul lărgirii categoriilor profesionale care ar trebui vaccinate a transmis și prof. dr. Alexandru Rafila, în cadrul unei dezbateri la Medika TV.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes