Evaluarea medicală a pacientului cu boală hemoroidală

Problemele hemoroidale implică o serie de controale medicale și investigații pentru stabilirea corectă a diagnosticului. În timpul consultațiilor, medicii pot descoperi și alte afecțiuni.

„Consultul proctologic constă în examinarea clinică a pacientului. Inspectăm zona peri anală și ne uităm dacă există zone de tromboze. Mai avem și alte patologii și descoperim și leziuni de condilomatoză, de care ne ocupăm tot noi. Este o consecință a bolii HPV sunt niște leziuni pe care le regăsim și care ne obligă să le recomandăm pacienților și un tipaj viral”  susține dr. Marina Dumitraș, medic primar chirurgie generală, Doctor în Științe Medicale

Investigațiile bolii hemoroidale implică realizarea unui proceduri medicale numită tușeu rectal. Cu ajutorul ei, medicii pot descoperi și anumite formațiuni tumorale la nivelul orificiului anal.

„Noi facem un tușeu rectal și de asta le e frică cel mai mult pacienților. Este o metodă de investigație prin care examinăm digital canalul anal, dar totul se face delicat, aplicând un gel local ca să nu fie o manevră dureroasă. Putem confirma dacă există pachete hemoroidala interne, le putem aprecia gradul I, II, III sau IV. Putem aprecia și dacă există tumori în această zonă, pentru că datorită tușeului rectal le putem descoperi” mai spune dr. Marina Dumitraș, medic primar chirurgie generală, Doctor în Științe Medicale.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea