Evoluția pandemiei, analizată la Ministerul Sănătății. Ce se va întâmpla cu infecțioasele și terapia intensivă

Ministerul Sănătății a organizat o ședință la care au luat parte reputați specialiști români, în care s-a discutat despre evoluția pandemiei în țara noastră și strategiile pentru următoarea perioadă.

Prezent în emisiunea moderată de Dana Chera, „Medika Special”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre principalele teme care au fost abordate în ședința organizată la Ministerul Sănătății. Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” a explicat care a fost scopul acestei întâlniri oficiale: „În această ședință au fost discutate momentele prin care trecem și, respectiv, ce ne așteaptă în viitor din punct de vedere al bolilor infecțioase și al nevoii de asistență medicală în ATI. Am fost cu toții de acord că aceste probleme sunt foarte importante la acest moment pentru că s-au schimbat în mod radical parametrii în dinamica transmiterii comunitare”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

În ceea ce privește presiunea pusă pe sistemul medical românesc, în special în ceea ce privește secțiile de ATI, în ședința organizată la Ministerul Sănătății s-a discutat despre înființarea unor departamente de terapie intensivă în cadrul spitalelor de boli infecțioase. De asemenea, s-a pus în discuție transferul unor medici infecționiști către secțiile de boli infecțioase ale spitalelor județene sau municipale.

Încercăm să construim într-un timp relativ scurt o serie de departamente de ATI în cadrul spitalelor de boli infecțioase și anume, să facem un pas în plus. S-a decis ca medicii de boli infecțioase să fie angajați în secțiile de ATI ale spitalelor județene și municipale”, a mai spus prof. dr. Adrian Streinu-Cercel la Medika TV.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes