EXCLUSIV! CE SPUN SPECIALIȘTII DESPRE ASIMPTOMATICI: „Cine a avut o infecție asimptomatică, dacă se infectează a doua oară va fi tot asimptomatic” (VIDEO)

Modul în care organismul persoanelor asimptomatice răspunde la infecția cu noul coronavirus este încă un mister pentru lumea medicală. Ceea ce se știe însă cu certitudine este faptul că, într-adevăr, acești pacienți au o imunitate mai mare în fața amenințătorului SARS-CoV 2.

Studiile au demonstrat că ceea ce-i face pe asimptomatici mai rezistenți în urma infecției cu SARS-CoV-2 sunt celulele T, sau celule de memorie, care reprezintă o parte mai avansată a sistemului imunitar în ceea ce privește apărarea împotriva patogenilor.

Anticorpii nu sunt singura modalitate de apărare imună împotriva virusului. Avem, de asemenea, celule de memorie se numesc, celule T cu memorie care se pare că se dezvoltă, independent de anticorpi și se pare că există anumite date care ne spun că acele celule sunt chiar mai puternice în pacienții asimptomatici. Nu avem încă răspunsuri definitive la această întrebare, dar s-ar putea foarte bine să fie ca cei care au avut o infecție asimptomatică să aibă o apărare foarte bună”, a declarat la Medika TV omul de știință Alexandru Netea, specialist în imunologie și boli infecțioase.

Datorită rezistenței oferită de aceste celule, în cazul în care s-ar putea infecta și a doua oară, pacienții asimptomatici nu vor manifesta forme grave de COVID-19. Cel mai probabil aceștia vor rămâne doar purtători ai virusului.

Cineva care a fost asimptomatic, de ce a fost asimptomatic? Fie are o combinație fericită de gene, fie din anumite alte cauze are oricum o imunitate crescută împotriva virusului și poate să lupte mai ușor contra virusului. Dacă acea persoană a avut o infecție asimptomatică prima dată și dacă se infectează a doua oară, cel mai probabil va fi tot asimptomatică sau infecția nu va mai fi deloc. Este puțin probabil ca persoana asimptomatică să facă o infecție gravă„ a mai spus omul de știință Alexandru Netea, specialist în imunologie și boli infecțioase.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes