EXCLUSIV: Efectele pozitive pe care le-a avut pandemia, dezvăluite de chirurgul plastician Dan Mircea Enescu (video)

Pandemia a îngenunchiat întreaga lume și a pus sistemele medicale din toate țările la grea încercare. A venit cu o serie de efecte negative, care s-au reflectat în toate domeniile, cu consecințe dramatice la nivel mondial.

Cu toate acestea, a adus și efecte benefice, deși e un lucru total neașteptat.

Cunoscutul prof.dr. Dan Mircea Enescu, șeful secției chirurgie plastică de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, membru al Academiei de Științe Medicale din România și primul chirurg plastician de copii din țara noastră, cel care a pus bazele chirurgiei plastice pediatrice în România, a fost invitatul emisiunii Medika Special de la Medika TV și a vorbit nu doar despre neajunsuri, ci și despre ce s-a întâmplat bun.

Prof. dr. Enescu a dezvăluit că toate schimbările din sistemul medical au reprezentat o șansă în plus pentru unii dintre bolnavi. Concret, într-o perioadă extrem de dificilă, în secția pe care o coordonează au ajuns mai mulți copii cu arsuri extrem de grave, care în mod normal nu ar fi avut șanse de supraviețuire. Totuși, faptul că medicii aveau de tratat mai puțini pacienți, că circuitele au fost separate și multe alte aspecte au făcut ca niște cazuri cu prognostic rezervat să supraviețuiască.

Iată, mai jos, declarațiile reputatului specialist cu privire la partea pozitivă a pandemiei.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea