EXCLUSIV MEDIKA TV. De ce explodează spitalele din cauza oxigenului (video)

Specialiștii atrag atenția că modul în care se utilizează oxigenul în terapia pacienților COVID-19 ar trebui îmbunătățit. De asemenea, riscul de incendii sau explozii este foarte mare în lipsa unor echipamente medicale care să monitorizeze nivelul de oxigen.

Boala COVID-19 a făcut ca nivelul de oxigen utilizat în spitale să crească substanțial. Medicii atrag însă atenția cu privire la pericolele care pot apărea din cauza utilizării excesive a oxigenului.

Administrarea în exces a oxigenului nu aduce beneficii pacienților, iar în spitale fără sisteme de alarmare poate produce grave accidente, inclusiv incendii și explozii”, a precizat dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, în direct la Medika TV.

Totodată, medicii care folosesc oxigenul în afara ATI ar trebui să aibă mai multe noțiuni medicale în privința administrării aceetuia. „Probabil că le scapă niște noțiuni de fiziopatologie respiratorie, pe care nu sunt obligați să le știe în specialitățile lor diverse, ei au fost puși în mod obligatoriu să îngrijească astfel de pacienți care sunt la limită între terapia acută și terapia intensivă, nu le stăpânesc foarte bine”, a mai spus dr. Șerban Bubenek, pentru Medika TV.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea