EXCLUSIV MEDIKA TV. Specialist: “Coronavirusul ne-a îmbolnăvit pe toți din punct de vedere psihic!” (video)

De mai bine de un an, omenirea traversează o criză majoră, care și-a pus amprenta nu doar asupra economiei, sistemul medical, ci și asupra stării de spirit a fiecăruia.

Invitat în studioul Medika TV, reputatul academician Adrian Restian a vorbit despre consecințele pandemiei la nivel individual. Dincolo de modul în care boala în sine i-a afectat pe cei care s-au infectat cu noul coronavirus sau pe oamenii care au pierdut pe cineva drag din cauza COVID-19, SARS-CoV2 a reprezentat și continuă să reprezinte o amenințare la adresa sănătății mintale a fiecărui individ în parte. Teama de a nu face boala este principalul responsabil pentru situația în care s-a ajuns.

Pe de altă parte, academicianul prof. dr. Adrian Restian, completat și de prof. dr. Dumitru Matei, au vorbit deschis și despre factorii care declanșează formele grave de boală. Pe lângă cei legați de ereditate sau boli, deosebit de important este factorul psihic, spun specialiștii, pentru că sănătatea mentală este strâns legată de modul în care reacționează sistemul imunitar.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea