Experimentul inedit făcut de un medic infecționist, după vaccinare. Ce a descoperit acesta

Medicul infecționist Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, se numără printre medicii care au primit deja cea de-a doua doză a vaccinului. Dr. Roșu a făcut primul vaccin pe 27 decembrie, ziua în care s-a dat startul campaniei de vaccinare în România, iar pe 17 ianuarie a făcut rapelul.

Potrivit Ziarul de Iași, medicul infecționist a făcut un experiment personal: imediat după administrarea primei doze de vaccin, și-a testat periodic cantitatea de anticorpi. Dr. Roșu a ajuns la concluzia că numărul acestora a crescut considerabil, chiar și fără rapel.

“Am făcut un studiu personal. Am observat că la 16 zile după prima doză deja titlul de anticorpi era prezent într-o cantitate aproape de cea protectivă. Teoretic, după ce se face rapelul, la două săptămâni, titlul de anticorpi atinge valoarea necesară. De aceea, recomandările Ministerul Sănătăţii şi DSP subliniază necesitatea purtării măştii de protecţie şi după administrarea vaccinului”, a declarat dr. Florin Roşu pentru sursa citată.

Protecția completă apare la o săptămână de la rapel, a precizat și dr. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, care la rândul său a făcut ieri doza de rapel.

E până la urmă un gest de normalitate, pentru mine ce a însemnat vaccinarea se încheie astăzi (ieri, 17 ianuarie – N.R.) și mă aștept cam într-o săptămână să am efectul maxim al vaccinării. Mă simt foarte bine, nu am avut nici măcar acele reacții care țin de locul de injectare, nici la primul vaccin și nici la al doilea, este adevărat că am avut onoarea să mă vaccineze domnul profesor Streinu, care are o mână de aur”, a declarat dr. Adrian Marinescu.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes