Experimentul medicului pediatru Mihai Craiu, care arată că masca nu îi afectează pe copii (VIDEO)

În ultima vreme, numeroase persoane din România și-au exprimat o poziție vehementă referitoare la obligativitatea ca elevii să poarte mască la școală. Mai mulți părinți au lansat în spațiul public o serie de acuzații sau chiar au scris memorii adresate autorităților, prin care au transmis că sunt împotriva acestei obligații. Au invocat, cel mai des, faptul că masca ar determina o slabă oxigenare, reprezentând astfel un pericol pentru copii.

Studiile au demonstrat că purtatul măștii nu scade nivelul de oxigen din sânge.

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a făcut azi în scurt film, pe care l-a postat pe pagina sa Spitalul Virtual pentru Copii, în care își măsoară saturația de oxigen în sânge după cinci ore petrecute la spital cu echipament de protecție. Pe lângă mască, medicul poartă și o vizieră.

Sunt la spital și port echipament de protecție. Inclusiv o mască medicală, care este strâns lipită pe față. De azi dimineață voiam să vă arăt care sunt saturațiile, după aproape 5 ore de purtat masca și echipamentul de protecție încontinuu. Din câte arată pulsoximetrul, saturația este perfect normală. E de așteptat ca orice persoană care poartă mască să nu aibă scăderi ale saturației la un nivel periculos”, spune dr. Mihai Craiu în filmare.

Concluzia sa este: “Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii.

Iar în cazuri excepționale există si varianta de “pauză” scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere. De profesori și bunici trebuie să avem grijă!”,  mai spune medicul pediatru.

Recent, și fizicianul Cristian Presură a demonstrat că purtatul măștii de protecție nu reduce nivelul de oxigen din sânge. El a făcut un experiment, purtând timp de 6 ore, încontinuu, masca de protecție, timp în care a făcut activități diverse, inclusiv efort fizic intens.

Experimentul fizicianului poate fi urmărit AICI.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea