Experții dezvăluie cele 10 simptome ale unui intestin nesănătos care nu trebuie ignorate

Potrivit cercetărilor recente, devenim din ce în ce mai conștienți de importanța sănătății intestinale. Numai în ultimele luni, căutările pe internet în Marea Britanie pentru „ce este sănătatea intestinală” și „cum să îmbunătățim sănătatea intestinală” au crescut cu 83 %.
Intestinul joacă un rol important nu numai în sistemul digestiv, ci și în sănătatea generală fizică și chiar psihică, așa că este important să avem grijă de el.

Cu toate acestea, de multe ori atunci când decidem să solicităm ajutor de la medicul specialist, poate fi prea târziu! Acesta este motivul pentru care este important să fim conștienți de semnele și simptomele sănătății intestinale, astfel încât să putem primi ajutor din timp.

Abir Hamza-Goodacre, terapeut în nutriție, a declarat „Oamenii devin mult mai conștienți de rolul intestinului în sănătatea lor generală. Cu toate acestea, vedem adesea că apelează la ajutorul specialistului doar atunci când au simptome digestive neobișnuite, cum ar fi scaunul neregulat sau dureri frecvente. Dar semnele unui intestin nesănătos nu sunt întotdeauna resimțite la nivelul sistemului digestiv. Aceasta înseamnă că mulți oameni ar putea să nu realizeze că au un dezechilibru intestinal și că trebuie să-și schimbe stilul de viață sau dieta”.

S-a dovedit că microorganismele noastre intestinale participă la o mulțime de procese fiziologice printre care: funcționarea sistemului imunitar, inflamația, detoxifierea, absorbția nutrienților, senzația de foame și de sațietate, utilizarea carbohidraților și a grăsimilor, producția de neurotransmițători și de vitamine. Toate acestea au un cuvant important de spus când vine vorba despre predispoziția la alergii, astm, ADHD, cancer, diabet ori demență. Pe scurt, tot ce ține de sănătatea noastră, cum ne simțim fizic și emoțional, depinde de starea microbiomului nostru.

Simptomele sănătății intestinale precare care nu sunt în mod evident asociate cu intestinul:

Oboseală
Ceață cerebrală (lipsă de concentrare, confuzii, probleme de memorie)
Nivel ridicat de stres
Calitate slabă a somnului
Iritație de piele
Balonare
Arsuri la stomac
Pierderea poftei de mâncare și pierderea în greutate
Diaree
Constipație

Dacă întâmpinați aceste simptome, cel mai bine ar fi să apelați la consult de specialitate. Factori precum dieta, nivelul de stres, expunerea la poluanți și consumul de alcool pot afecta sănătatea intestinală.

 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea