Explozii la Crevedia – Raportul Ministerului Sănătății despre starea răniților internați în spitale

Ministerul Sănătății a prezentat situația la zi a pacienților răniți în urma exploziilor de la Crevedia. În comunicarea oficială, instituția a făcut referire atât la cazurile internate în spitalele românești, cât și la pacienții transferați în străinătate.

În urma exploziilor de la Crevedia, au fost transferați în străinătate 12 răniți. Doi dintre aceștia se află la Bruxelles. Ambii pacienți au arsuri pe 15 și, respectiv, 20 % din suprafața corpului, sunt stabili hemodinamic, respiră spontan și au evoluție clinică favorabilă. 

Cel mai grav este un bărbat transferat la Milano, a cărui suprafață corporală este arsă peste 90%. Acesta este intubat și ventilat mecanic. Se află în stare critică. Un alt pacient care primește îngrijiri tot la Milano, are arsuri peste 40% din suprafața corporală, dar respiră spontan, este stabil hemodinamic și are o evoluție clinică favorabilă. 

Alți doi pacienți aflați în Germania, la Lübeck, sunt intubați și ventilați mecanic, dar sunt stabili hemodinamic. Aceștia au arsuri peste 30% și 40% din suprafața corpului. 

În ceea ce-i privește pe răniții aflați în spitalele de la noi din țară, Ministerul Sănătății arată că la acest moment sunt 10 pacienți aflați în stare medie sau ușoară, internați la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni și Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea