Faceți cunoștință cu Tyson, animalul care poate vindeca boala COVID-19! Oamenii de știință din Suedia dețin secretul

Deși virusul care provoacă boala infecțioasă COVID-19 are încă multe necunoscute, oamenii de știință sunt tot mai aproape de a găsi un tratament adecvat împotriva acestei afecțiuni. Tyson, un mascul de oaie alpaca, joacă un rol important în această luptă pe care cercetătorii o duc împotriva virusului.

Se pare că vindecarea bolnavilor de COVID-19 vine din Suedia. Oamenii de știință ai Institutului Karolinska, din capitala Stockholm, au descoperit faptul că sângele oilor alpaca are o serie de anticorpi care acționează prin blocarea accesului noului coronavirus către celule.

Cercetătorii suedezi au folosit pentru teste sângele prelevat de la Tyson, un mascul alpaca. „Cămilele, lamele și oile alpaca, împreună cu alte animale din aceeași familie, au o serie de anticorpi care pot bloca acțiunea noului coronavirus asupra organismului. Iar Tyson este talismanul nostrul norocos” a precizat Dr. Gerald Mcinerney , profesor de virusologie în cadrul Institutului Karolinska, într-un interviu acordat postului tv France24.

Echipa de cercetători condusă de dr. Gerald Mcinerney face acum experimente pentru a produce la scară largă anticorpii extrași din sângele lui Tyson. Acești anticorpi reprezintă un prim pas în realizarea unui tratament împotriva bolii infecțioase COVID-19.

Ceea ce ne propunem să facem nu este un vaccin împotriva SARS-CoV-2, ci un tratament, astfel încât bolnavii să nu mai dezvolte simptomele specifice bolii COVID-19” a mai spus dr. Gerald Mcinerney.

Veștile venite din Suedia sunt și mai promițătoare, cercetătorii explicând faptul că medicamentul la care lucrează ar putea fi scos pe piață în prima jumătate a anului viitor. Totuși aceștia au nevoie de fonduri pentru a realiza tratamentul. Mai mult, medicamentul ar putea fi utilizat sub formă de spray nazal sau inhalator.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea