Faci atacuri de panică atunci când nu ai la îndemână telefonul mobil? Este posibil să suferi de „nomofobie”

Dezvoltarea digitală aduce cu ea, pe lângă cele mai noi gadget-uri, și noi afecțiuni. Una dintre ele este și „nomofobia” sau teama de a rămâne fără acces la telefonul mobil. 

Termenul de „nomofobie” înseamnă, potrivit specialiștilor, „fobie fără telefon mobil” și este utilizat pentru a descrie stările de anxietate resimțite de o persoană atunci când nu are acces la telefonul său mobil. Această teamă apare dintr-o dependență exagerată de telefonul mobil.

Simptomele acestei probleme medicale sunt similare cu cele pe care le declanșează, de regulă anxietatea, și includ agitație, transpirație, modificări ale respirației sau tahicardie. 

Cercetările realizate în jurul acestei afecțiuni relevă faptul că adolescenții sunt cei mai afectați de nomofobie. Mai mult, atașarea excesivă de telefonul mobil poate afecta mai multe domenii din viața persoanei care se confruntă cu această problemă. Poate genera scăderea capacității de concentrare și poate distrage atenția de la îndeplinirea sarcinilor obișnuite. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea