FACI GARGARĂ ȘI AFLI DACĂ AI COVID-19. Testul care ar putea scuti bani grei, cheltuiți pentru analizele actuale

Cercetătorii de la Universitatea Halle-Wittenberg din Germania lucrează la un test pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. Acesta constă într-o soluție folosită pentru gargară și care ar putea arăta în numai 15 minute dacă o persoană este infectată.

Testul dezvoltat de cercetătorii germani folosește tehnica spectrometriei de masă, iar un studiu făcut pe pacienți pozitivi a arătat că soluția dezvoltată de ei depistează prezența coronavirusului.

Totuși, e nevoie de muncă de cercetare în continuare și de noi teste pentru ca soluția propusă de cercetătorii germani să poată ajunge să fie folosită ca metodă sigură de testare.

Cercetării au explicat că testul lor măsoară nivelul proteinelor specifice coronavirusului, și nu materialul genetic, cum se întâmplă în cazul testelor PCR.

Dacă cercetările ce vor urma vor dovedi că testul e eficient, acesta ar putea fi utilizat în câteva luni, estimează specialiștii germani. Avantajul soluției pentru gargară ar fi că acest tip de test ar fi foarte ușor de utilizat, inclusiv de persoane fără specializare medicală.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea