Factori de risc pentru adenomul de prostată. Medic: Unele alimente pot influența apariția bolii

Adenomul de prostată reprezintă creșterea în volum a prostatei și nu este o afecțiune oncologică. Boala poate avea diverși factori de risc, printre care se numără și alimentația.

„Adenomul de prostată este influențat de vârstă, dar și de anumite inflamații, numite prostatite. Ele apar din tinerețe și dacă nu sunt tratate, dacă pacientul are o activitate sedentară, atunci aceste inflamații pot duce la creșteri în volum ale prostatei. Este necesar să avem o activitate echilibrată, să facem sport pentru a evita astfel de neplăceri” a declarat la Medika TV, dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.

Unele alimente pot de asemenea să influențeze apariția acestei afecțiuni.

„Alimente precum produsele lactatele, carnea roșie în exces, condimentele în exces, nu sunt potrivite pentru sănătatea prostatei. Ele pot fi considerate factori de risc în apariția adenomului de prostată„ susține dr. Gheorghe Niță.

Alte alimente, din contră, pot ajuta prostata să-și îndeplinească funcțiile în mod corespunzător și să prevină apariția bolii.

„De exemplu sunt anumite alimente care sunt considerate că ajută, cum ar fi roșiile, un pahar de vin roșu, semințele, nucile. Toate sunt benefice pentru buna activitate a prostatei. Și pot ajuta la întârzierea adenomului de prostată” a mai spus dr. Gheorghe Niță.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea